Μια ωραία ιδέα για να ¨ενισχύσουμε¨ τα ντόνατ με μια δική μας πλούσια γέμιση σοκολάτας.Με την ίδια γέμιση μπορούμε να φτιάξουμε και γεμιστά μπισκότα.
Δες εδώ => Σοκολατένιο σάντουιτς με ινδοκάρυδο!
ΥΛΙΚΑ: (για 6 κομμάτια)
– 6 έτοιμα ντόνατ χωρίς γέμιση ή με γέμιση μαρμελάδα
(αν δεν βρούμε, χρησιμοποιούμε ψωμάκια μπριός)
– 3/5 κούπας (125γρ.) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
– 3/5 κούπας (125γρ.) φρέσκο γάλα, πλήρες
– 150γρ. κουβερτούρα μπίτερ
– 100γρ. κουβερτούρα γάλακτος
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
– 3 κουτ.σ. αμύγδαλα,καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τεμαχίζουμε τις κουβερτούρες σε κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα, το ξύσμα και την κανέλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τις κουβερτούρες. Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά, για να λιώσουν οι κουβερτούρες και να γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα χαμηλό ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει, τόσο που να μην τρέχει και να γίνει μια σταθερή κρέμα (περίπου 1 ώρα).
Κόβουμε τα ντόνατ οριζόντια στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Σκορπίζουμε επάνω μερικά αμύγδαλα, κλείνουμε τα ντόνατ με το ¨καπάκι¨ τους και σερβίρουμε!
Minimalista Tip: Για να γίνει πιο εντυπωσιακό πριν το σεβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ή χρωματιστή τρούφα που ξετρελαίνει τους μικρούς μας φίλους!
Καλή επιτυχία!
Δες εδώ => Πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού!