Skip to Main Content

Ψωμί καλαμποκιού με μυζήθρα

‘Ενα ψωμί εύκολο, χωρίς ζύμωμα, για να μυρίσει όλο το σπίτι μας ωραία καθώς η γεύση που δίνει το καλαμπόκι στο ψωμί είναι γλυκιά και γεμάτη!

ΥΛΙΚΑ: (για ταψί 20×30 εκ.)

– 100γρ.βούτυρο λιωμένο
– 2/5 κούπας (85γρ.) ελαιόλαδο
– 200γρ. νωπή μυζήθρα, θρυμματισμένη
– 1 αυγό
– 3/4 κούπας + 3κουτ. σούπας (συνολικά 185γρ.) γάλα
– 1 κουτ.σούπας αλάτι
– 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
– 1 κοφτή κούπα (120γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 + 1/3 κούπας (συνολικά 300γρ.) καλαμποκάλευρο
– 3/4 κούπας + 3 κουτ.σούπας (συνολικά 180γρ.) χλιαρό νερό
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Δες εδώ=> Ελαιόψωμο γρήγορο και λαχταριστό!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20×20εκ. ή ένα στρογγυλό με διάμετρο 20-22εκ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′. Θα πρέπει να έχει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα πάνω κάτω!
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ => Kασιόπιτα Ηπείρου!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!