Είναι ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εύκολο, γρήγορο, δροσερό και πάνω από όλα νόστιμο. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για τον τρόπο που φτιάχνεται. Η συγκεκριμένη όμως είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη, εγγύηση!
ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα digestive (1 κουτί)
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
600 γρ. κρέμα τυρί τύπου Philadelphia
60 γρ. άχνη ζάχαρη (5-6 κ.σ. γεμάτες)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους ή γλυκό του κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα χτυπάμε τα μπισκότα Digestive στο μούλτι για να γίνουν σκόνη. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Σε φόρμα που να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό απλώνουμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος. Αφού προθερμάναμε τον φούρνο μας στους 180ο C , ψήνουμε τη βάση με τα μπισκότα για 10΄-12΄.
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να σφίξει το μείγμα. Όταν είναι εντάξει η βάση, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, την απλώνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.Μόλις έχει σταθεροποιηθεί το γλυκό μας, στρώνουμε τη μαρμελάδα της επιλογή μας ή κάποιο γλυκό του κουταλιού .
Το γλυκό μας είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!