Μια λαχταριστή, αρωματική τάρτα με τραγανή ζύμη βουτύρου και φέτες φρέσκου κυδωνιού! Μια συνταγή σκέτο όνειρο έτοιμη να απογειώσει κάθε μας μπουκιά!
ΥΛΙΚΑ:
– 150γρ. βούτυρο
– 70γρ. ζάχαρη άχνη
– 2 αυγά
– 150γρ. σκόνη αμυγδάλου
– 30γρ. αλεύρι
– 30ml γάλα
– 1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
– αλάτι
Για τα κυδώνια:
– 500γρ. κυδώνια καθαρισμένα σε φέτες
– 50γρ. καστανή ζάχαρη
– χυμός από 1/2 λεμόνι
– βανίλια από μισό λοβό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα κυδώνια για 30′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ομογενοποιούμε και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και έως ότου γίνει μια παχύρρευστη ζύμη για κέικ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα. Μοιράζουμε τα κυδώνια κάθετα και κυκλικά, πιέζοντας με τα δάχτυλα έτσι ώστε να μπουν μέχρι τη βάση της φόρμας και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το γλυκό με ζάχαρη άχνη ενώ μπορούμε να το συνοδεύσουμε τέλεια με παγωτό της αρεσκείας μας ή με σαντιγί.
Καλή επιτυχία!
Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!