Αν θέλετε να μυρίσει όλο το σπίτι θάλασσα, τότε φτιάξτε αυτό το μυδοπίλαφο! Μια συνταγή εύκολη, νόστιμη και χορταστική!
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ):
– 2 κούπες ρύζι Καρολίνα
– 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 6 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
– 120ml λευκό ξηρό κρασί
– χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
– 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
– 4 κούπες ζωμό λαχανικών
– αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό τραβώντας την τριχιά, ενώ με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα ασβεστώματα πάνω από τα κελύφη. Όσα μύδια είναι ανοιχτά τα πετάμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν για 2-3′. Προσθέτουμε το ρύζι, το τσιγαρίζουμε κ αυτό για λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό. Μετά από 10′ ρίχνουμε τα μύδια και τον άνηθο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10′ ακόμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε μια πετσέτα στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το καπάκι αφήνοντας να τραβήξει την υγρασία και σερβίρουμε.
Minimalista Tip: Μπορούμε να κάνουμε κόκκινο το μυδοπίλαφο βάζοντας 3 κούπες ζωμό και 1 κούπα πολτοποιημένο κονκασέ ντομάτας.
Καλή επιτυχία!