Μια άκρως καλοκαιρινή και δροσιστική συνταγή!
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες):
– 10γρ. φύλλα ζελατίνης
– 1/2 κούπα φρέσκο γάλα πλήρες
– 3 κούπες κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
– 1/3 κούπας ζάχαρη
– έτοιμα κεσεδάκια ζελέ φράουλα(ή ότι άλλο ζελέ της αρεσκείας σας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ρίχνουμε στο καυτό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ γεμάτο παγωμένο νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι το μείγμα να κρυώσει και να αρχίσει να δένει.
Ανοίγουμε τα κεσεδάκια με το ζελέ και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
Ξεφορμάρουμε τα ζελέ, βυθίζοντας τα κεσεδάκια για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό (προσέχοντας να μην πέσει νερό μέσα στα ζελέ) και αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτο.