Η παράδοση θέλει το Μ. Σάββατο μετά την Ανάσταση να τρώμε μαγειρίτσα. Μαζευόμαστε συγγενείς και φίλοι και απολαμβάνουμε τις λιχουδιές! Αν θέλεις η μαγειρίτσα που θα φτιάξεις φέτος να μείνει αξέχαστη σε όλους, τότε πρέπει να δοκιμάζεις σίγουρα αυτή τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
– 1 αρνίσια συκωταριά
– 1-2 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια
– 1-2 μαρούλια
– 1/2 ματσάκι άνηθο
– χυμό από 1 λεμόνι
– αλάτι
– πιπέρι
– ελαιόλαδο
– 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε κομμάτια τη συκωταριά και την τσιγαρίζουμε για λίγο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μαρούλια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Μόλις είναι έτοιμο απομακρύνουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Μόλις ζεσταθεί αρκετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα όσο είναι ζεστή.
Καλή επιτυχία!
Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!