Μια διαφορετική συνταγή από τη Σμύρνη για πεντανόστιμα τσουρέκια!
ΥΛΙΚΑ:
– 900γρ. αλεύρι
– 220γρ. βούτυρο
– 320γρ. ζάχαρη
– 60γρ. γάλα
– 75γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
– 4 κρόκοι αυγών
– 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
– ξύσμα λεμονιού
– αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο σε μια λεκάνη να ασπρίσει. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βούτυρο. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και το ρίχνουμε κι’ αυτό. Ακολούθως ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι-στο οποίο έχουμε πρώτα ανακατέψει το μπέικιν- το αλάτι, και το ξύσμα λεμονιού. Ζυμώνουμε και όταν γίνει μαλακή ζύμη πλάθουμε τα τσουρέκια. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα κοπανισμένα και ζάχαρη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-30′ περίπου.
Καλή επιτυχία!