Εσύ φρόντισε το αγριογούρουνο να είναι καλής ποιότητας και αν ακολουθήσεις την συνταγή κατά γράμμα, ετοιμάσου να μαγέψεις τα πλήθη αλλά και τον ουρανίσκο σου!
ΥΛΙΚΑ:
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο
– 2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκάρια
– 4-5 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
– 2 ξυλαράκια κανέλα
– 3-4 γαρύφαλλα
– 2-3 κόκκους μπαχάρι
– 2 φύλλα δάφνης
– 1200γρ. αγριογούρουνο σε κομμάτια
– 1 φλυτζ. αλεύρι
– 1 πρέζα κόκκους πιπέρι μαύρο
– 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
– 1 πρέζα ζάχαρη
– 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
– 3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες & τριμμένες
– αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κοκκάρια για λίγα λεπτά. Μόλις ξανθύνουν προσθέτετε το σκόρδο και τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης και συνεχίζετε να σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας.Μόλις πάρει ωραίο χρώμα, το μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το πιπερί σε κόκκους, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε τον πελτέ σοκολάτας και σβήνετε με το ξύδι και το κρασί. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, 2 φλυτζάνια νερό, ανακατεύετε ξανά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Μόλις το φαγητό πάρει μια-δυο βράσεις το μεταφέρετε σε γάστρα και το φήνετε στο φούρνο για περίπου 2,5 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να μελώσει. Βγάζουμε το καπάκι 30 λεπτά πριν κλείσουμε την κουζίνα και το αφήνουμε να ροδίσει καλά.
Καλή επιτυχία!