Γιορτές χωρίς χοιρινό δεν γίνεται! Μια εύκολη συνταγή που αρέσει σε όλους. Σιγοψήνουμε το χοιρινό και γίνεται λουκούμι! Καλή σας όρεξη!
ΥΛΙΚΑ:
– 1600γρ. χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο,άκοπη
– 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
– 80γρ.μουστάρδα πικάντικη
– 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
– 2 φύλλα δάφνης
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1/2 φλυτζ. χυμό λεμόνι
– 1/2 φλυτζ.χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τους χυμούς, το αλάτι, τη μουστάρδα και το πιπέρι. Σε μια γάστρα βάζουμε τη σπάλα και ανοίγουμε τρύπες με ένα μαχαίρι και βάζουμε μέσα τα σκόρδα και το περισσότερο μείγμα.Ρλιχνουμε και τις πατάτες,αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα και κλείνουμε με το καπάκι της γάστρας. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 4 ώρες περίπου στους 160-170 βαθμούς Κελσίου και στο τέλος, αν δεν πήρε το χρώμα που θέλουμε, βγάζουμε το καπάκι για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Καλή επιτυχία!!!