Skip to Main Content

Τα μελομακάρονα της μαμάς

Τα μελομακάρονα είναι ένας από τους λόγους που περιμένουμε τις γιορτές με ανυπομονησία! Μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια τότε που τα έφτιαχνε η μαμά μας και μοσχομύριζε όλο το σπίτι! Η συνταγή είναι της μαμάς μου και είναι από τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που έχω φάει και φτιάχνω κι εγώ!
Καλές γιορτές με υγεία και νόστιμα μελομακάρονα σας εύχομαι!

Δες εδώ => Βασιλόπιτα – Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή!!!

ΥΛΙΚΑ:
– 9 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
– 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
– 3 φλυτζ. τσαγιού λάδι
– 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
– 1/2 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
– 1/2 φλυτζ. τσαγιού κονιάκ
– 1 κουτ. σούπας κανελλογαρύφαλα
– ξύσμα 2 πορτοκαλιών
– ξύσμα 2 λεμονιών
– ελάχιστο αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
– 3 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
– 3 φλυτζ. τσαγιού μέλι
– 3 φλυτζ. τσαγιού νερό
– λίγο μπράντυ
– φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα, όχι με το μίξερ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τα κανελλογαρύφαλλα, το κονιάκ  και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να γίνει ελαφρώς μαλακή ζύμη.Τα τοποθετούμε σε ταψί, δε χρειάζεται να είναι λαδωμένο γιατί τα μελομακάρονα έχουν ήδη αρκετό λάδι. Ψήνουμε στους 170° για 20-25′ (στον αέρα). Παράλληλα βράζουμε για 5′ το μέλι, τη ζάχαρη, το μπράντυ, τη φλούδα λεμονιού και το νερό. Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στα χλιαρά μελομακάρονα όπως είναι μέσα στο ταψί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε πιατέλα, όπου τα πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένα καρύδια.
Καλή επιτυχία!!!

Δες εδώ => Η πιο νόστιμη λευκή Χριστουγεννιάτικη τούρτα!!!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!