Πως μπορούμε να θωρακίσουμε την υγεία των παιδιών μας; Τι πρέπει να προσέξουμε και πως να ενισχύσουμε τις άμυνές τους; Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να μην αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά μας:
–Συμβουλευόμαστε τον παιδίατρο εάν το παιδί μας είναι άρρωστο
–Αποφεύγουμε να χορηγούμε από μόνοι μας αντιβιοτικά φάρμακα.
-Προτιμούμε να μην καπνίζουμε στο εσωτερικό του σπιτιού αλλά στο μπαλκόνι ή τον κήπο ή με ανοιχτό παράθυρο.
–Αερίζουμε συχνά και αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
–Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ( στο ντύσιμο, στην έκθεσή τους σε πολυσύχναστους χώρους κτλ.) με βρέφη και παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
–Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή του παιδιού μας και σε όλους τους παράγοντες ενίσχυσης της άμυνας του οργανισμού. Με την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα τονωθεί σημαντικά το ανοσοποιητικό του σύστημα. Προτιμήστε να του προσφέρετε συχνά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C (μπρόκολο, φράουλες, καρότα, γλυκοπατάτα και πορτοκάλια) και βιταμίνη D (λιπαρά ψάρια, αβγό, γαλακτοκομικά και δημητριακά). Επιπλέον ο ψευδάργυρος μπορεί να μειώσει τη συχνότητα αλλά και τη σοβαρότητα μιας λοίμωξης, από μια απλή ίωση μέχρι γαστρεντερίτιδα. Εμπλούτισε την καθημερινή διατροφή του παιδιού με γαλακτοκομικά, ρεβίθια,
χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι και αρακά.
– Να μην ντύνουμε υπερβολικά ζεστά τα παιδιά, ώστε να μην ιδρώνουν και αρρωσταίνουν πιο εύκολα.
–Στέλνουμε τα παιδιά στο σχολείο αφού έχουν αναρρώσει πλήρως.
–Είμαστε συνεπείς και δεν παραμελούμε τα εμβόλια τους.
–Φροντίζουμε το παιδί μας να πέφτει για ύπνο κάθε βράδυ νωρίς καθώς η έλλειψη ύπνου διπλασιάζει τον κίνδυνο ιώσεων. Τα μωρά χρειάζονται περίπου 15-18 ώρες ύπνου κάθε μέρα, ενώ τα παιδιά Δημοτικού χρειάζονται τουλάχιστον 10-13 ώρες ύπνου.
–Ενισχύουμε τη σωματική δραστηριότητα των παιδιών στην καθημερινότητά τους, κάνοντας την άσκηση μέρος της ζωής τους. Η τακτική άσκηση αυξάνει τα αντισώματα στον οργανισμό.
Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!