Τραγανή πανσέτα με πατατούλες που λιώνουν στο στόμα! Μια συνταγή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κυριακάτικου τραπεζιού αλλά και όλων των γιορτινών περιστάσεων!
Υλικά:
1000 γρ. πανσέτα σε πολύ λεπτές φέτες
50 ml βαλσάμικο ξύδι μαύρο
50 ml μέλι
50 ml χυμό πορτοκάλι
60 ml ελαιόλαδο
50 γρ. κέτσαπ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
6γρ. αλάτι
3 γρ. σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε όλα τα κύρια υλικά σε ένα μπολ εκτός από το κρέας και τις πατάτες.
2. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε ξανά.
3. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου.
4. Ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στο γκριλ.
5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ. Σερβίρουμε με τις πατάτες και περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα.