Αυτά τα μοσχομυρωδάτα μπισκότα κανέλας θα τα λατρέψεις γιατί είναι τραγανά, πεντανόστιμα και γίνονται εύκολα με λίγα μόλις υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου!
Ιδανική συνταγή για πρωινό, για τον καφέ σου αλλά ακόμη και για κολατσιό των παιδιών. Τραγανά και πεντανόστιμα μπισκότα για όλες τις περιστάσεις!
Υλικά:
- 2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
- 1/2 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. τσ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ.κανέλα
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. σόδα
- 1/2 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη μαζί με το χυμό και το ηλιέλαιο.
Έπειτα προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και το μπέικιν.
Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Όταν θα έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, στρώνοντας μια λαδόκολλα στον πάγκο και κόβουμε με κουπάτ στα σχέδια που θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C – 170°C για 15′ περίπου.
Η συνταγή είναι του Chef Παναγιώτη Κερασιώτη.
Αν θέλεις περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές ακολούθησέ τον:
Facebook: Panayiotis Ker
Instagram: chef_food_panayiotis_ker