H Σιφνέϊκη κουζίνα είναι εξαιρετική και οι ρεβυθοκεφτέδες από τα καλύτερα της. Αυθεντική γεύση ονείρου για την Σαρακοστή!
Δείτε ακόμα => Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών.
ΥΛΙΚΑ:
- ½ κιλό ρεβύθια
- ½ κιλό πατάτες (περίπου 4 πατάτες μετρίου μεγέθους)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Λίγη μαντζουράνα
- Λίγος δυόσμος
Προετοιμασία:
- Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε μια κατσαρόλα με νερό για να μουλιάσουν. Το επόμενο πρωί ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε για μισή περίπου ώρα ακόμη.
- Βράζουμε τις πατάτες
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια. Βάζουμε όλα τα διαθέσιμα υλικά στον μύλο του πουρέ για πολτοποίηση. Αν δεν διαθέτουμε μύλο, τα ρίχνουμε σε ένα mixer ή στην μηχανή του κιμά. Πλάθουμε το πολτοποιημένο μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, οπότε και τα βγάζουμε.
Καλή επιτυχία!
Δείτε ακόμα => Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά.