Ιδανική συνταγή για τη Σαρακοστή και για όσους νηστεύουν! Μπορείτε να προσθέσετε όσα λαχανικά θέλετε!
Δείτε ακόμα => Η σπανακόπιτα της γιαγιάς.
ΥΛΙΚΑ:
– 1 πακέτο έτοιμη ζύμη κρούστας
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 κονσέρβα μανιτάρια ή 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
– 3 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί), κομμένες σε ροδέλες
– 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
– 1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σταδιακά ρίχνετε τις πιπεριές και στο τέλος τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και έπειτα, τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τέλος το αλάτι και αφήνετε το μείγμα να πιει τα υγρά του. Απλώνετε καλά τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα μεγάλο πυρέξ, ρίχνετε μέσα το μείγμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Bάζετε την πίτα στο φούρνο και την ψήνετε στους 200°C μέχρι το φύλλο να αρχίσει να ροδίζει (περίπου 45 λεπτά). Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!
Δείτε ακόμα => Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα.