Ιδανική ιδέα για την περίοδο νηστείας που διανύουμε τώρα! Εύκολα στην παρασκευή τους και πολύ υγιεινά.
Δείτε ακόμα => Νηστίσιμα τρίγωνα με κολοκυθάκια, πατάτα & μυρωδικά.
ΥΛΙΚΑ:
– 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
– 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– 1 κουτ. του γλυκού κύμινο σκόνη
– 1 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
– 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά σκόνη
– 1½ φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένα μανιτάρια
– 1 κονσέρβα 400 γρ. κόκκινα φασόλια
– 2 κουτ. της σούπας φρέσκο κόλιανδρο
– λίγο αλεύρι ολικής χρήσης (προαιρετικά)
– λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των μπιφτεκιών
– αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά σε σκόνη και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα φασόλια από το υγρό τους και τα λιώνουμε σε ένα μπολ με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό των φασολιών στο τηγάνι, εκτός φωτιάς, και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύοντας καλά. Νοστιμίζουμε με άφθονο αλάτι και πιπέρι. Με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε μπιφτέκια με το μίγμα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο. Ψήνουμε στη σχάρα για 8 έως 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Δείτε ακόμα => Νηστίσιμα γλυκά – Σκαλτσουνάκια Σίφνου.