Είναι μια πολύ ωραία ιδέα να την κάνουμε στους καλεσμένους μας για το τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και για δώρο όταν είμαστε εμείς καλεσμένοι και θέλουμε να προσφέρουμε κάτι στο τραπέζι με χριστουγεννιάτικη νότα! Πολύχρωμη, γευστικότατη, πλούσια, με ποικιλία γεύσεων που ικανοποιούν τον ουρανίσκο!
Δες εδώ => Τα μελομακάρονα της μαμάς τραγανά και μελωμένα!
ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό πατάτες
– 2 μπούτια γαλοπούλα, βρασμένα και ψιλοκομμένα (χωρίς πέτσα)
– 1 κύβος μυρωδικών
– 1 μικρή συσκευασία καλαμπόκι
– λίγη κάππαρη (1 μικρή γυάλινη συσκευασία)
– 2 κεσεδάκια γιαούρτι
– 2 φλιτζάνια μαγιονέζα
– λίγο ξύδι, αλάτι, άσπρο πιπέρι
– μαϊντανός ψιλοκομμένος
– σπόροι ροδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε νερό τα μπούτια γαλοπούλας με τον κύβο μυρωδικών(περίπου 45′) και όταν ετοιμαστούν, βράζουμε τις πατάτες, χωρίς τη φλούδα, στο ζωμό που έμεινε.
Παίρνουμε μόνο το ψαχνό από τη γαλοπούλα και το ψιλοκόβουμε. Μόλις γίνουν και οι πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι. Όταν κρυώσουν, τοποθετούμε σε πυρέξ ή σε ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο σκεύος τα κομμάτια γαλοπούλας και τις πατάτες. Αλατίζουμε και βάζουμε αρκετό άσπρο πιπέρι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την κάππαρη και ανακατεύουμε.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα και το γιαούρτι (ιδανικά στραγγιστό). Βάζουμε το μισό μείγμα στο πυρέξ και ανακατεύουμε, να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Το υπόλοιπο μείγμα μαγιονέζας-γιαουρτιού, το στρώνουμε από πάνω, και στολίζουμε με φυλλαράκια μαϊντανού και σπόρους ροδιού την επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!
Δες εδώ => Κλασική συνταγή Χριστουγεννιάτικης γεμιστής γαλοπούλας!