Skip to Main Content

👩‍🍳 Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς – Η πιο αρωματική παράδοση στο σπίτι

Η Μεγάλη Τρίτη έχει πάντα κάτι το ξεχωριστό. Είναι εκείνη η μέρα που το σπίτι αρχίζει να μυρίζει Πάσχα.
Και τίποτα δεν λέει “Πάσχα πλησιάζει” όσο τα κουλουράκια της γιαγιάς – αφράτα, βουτυράτα και γεμάτα άρωμα πορτοκαλιού.

✨ Τα υλικά της καρδιάς:

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 2 αυγά + 1 για άλειμμα

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • Περίπου 600-700 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

🥣 Οδηγίες, όπως τις έλεγε πάντα εκείνη:

  1. Χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και λευκό.

  2. Πρόσθεσε ένα-ένα τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα.

  3. Ρίξε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, μαζί με τη βανίλια.

  4. Ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίξ’ το σταδιακά στο μείγμα.

  5. Ζύμωσε απαλά, μέχρι να έχεις μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη (μην την παραζυμώσεις).

  6. Πλάσε τα κουλουράκια όπως αγαπάς – κοτσίδες, στριφτά, στρογγυλά.

  7. Άλειψέ τα με αυγό και ψήσε στους 180°C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

☕ Απόλαυσέ τα…

…με ελληνικό καφέ, τσάι ή μια ζεστή κουβέρτα και μουσική στο background.
Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που δίνουν νόημα στις γιορτές.


💫 MiNiMALiSTA tip: Άφησέ τα να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσεις. Διατηρούνται τέλεια για μέρες (αν μείνουν!).


📌 Για περισσότερες γιορτινές συνταγές, ιστορίες και έμπνευση
👉 Ακολούθησέ μας στο Instagram και το Facebook του Minimalista – γιατί κάθε εποχή έχει τη δική της μαγεία!