Η Μεγάλη Τρίτη έχει πάντα κάτι το ξεχωριστό. Είναι εκείνη η μέρα που το σπίτι αρχίζει να μυρίζει Πάσχα.
Και τίποτα δεν λέει “Πάσχα πλησιάζει” όσο τα κουλουράκια της γιαγιάς – αφράτα, βουτυράτα και γεμάτα άρωμα πορτοκαλιού.
✨ Τα υλικά της καρδιάς:
-
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 αυγά + 1 για άλειμμα
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 βανίλια
-
Περίπου 600-700 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
🥣 Οδηγίες, όπως τις έλεγε πάντα εκείνη:
-
Χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και λευκό.
-
Πρόσθεσε ένα-ένα τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα.
-
Ρίξε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, μαζί με τη βανίλια.
-
Ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίξ’ το σταδιακά στο μείγμα.
-
Ζύμωσε απαλά, μέχρι να έχεις μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη (μην την παραζυμώσεις).
-
Πλάσε τα κουλουράκια όπως αγαπάς – κοτσίδες, στριφτά, στρογγυλά.
-
Άλειψέ τα με αυγό και ψήσε στους 180°C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
☕ Απόλαυσέ τα…
…με ελληνικό καφέ, τσάι ή μια ζεστή κουβέρτα και μουσική στο background.
Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που δίνουν νόημα στις γιορτές.
💫 MiNiMALiSTA tip: Άφησέ τα να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσεις. Διατηρούνται τέλεια για μέρες (αν μείνουν!).
📌 Για περισσότερες γιορτινές συνταγές, ιστορίες και έμπνευση…
👉 Ακολούθησέ μας στο Instagram και το Facebook του Minimalista – γιατί κάθε εποχή έχει τη δική της μαγεία!