Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 μπανάνες ώριμες
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Σε ταρτιέρα απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα το πρώτο ζαχαρούχο γάλα, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας (μπορεί να χρειαστεί και λίγο από το δεύτερο ζαχαρούχο). Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του γύρω γύρω να κολλήσει το κάτω φύλλο με το πάνω. Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου, σκεπάζουμε την πίτα με λαδόκολλα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε την πίτα να τσουρουφλιστεί ελαφρά.
Καλή επιτυχία!