Φτιάξτε σπιτικά, τραγανά και λαχταριστά ντόνατς που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Μια πιο light εκδοχή της συνταγής που γίνεται χωρίς μίξερ γρήγορα και με απλά υλικά!
Δες εδώ: Πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού.
Υλικά:
Πως να κάνεις ένα εύκολο γλάσο σοκολάτας!
– 125γρ. κουβερτούρα
– 1 κ.γλ. μέλι
– 3 κ.σ. γάλα
Δες εδώ: Γρήγορο και λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό ανακατεύοντας με ένα μεγάλο κουτάλι, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις να αφομοιωθεί καλά το υγρό από το αλεύρι.
Μόλις έχουμε ένα ωραίο κολλώδες μείγμα, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και μετά με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο του δωματίου για 1-2 ώρες περίπου για να ξεκουραστεί η ζύμη μας και να φουσκώσει καλά.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, της δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα με τα χέρια, με απαλές κινήσεις. Ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο πάχους 1 εκ. και με κουπάτ ή 2 ποτήρια (χρησιμοποιώντας το στόμιο τους) ανοίγουμε ισομεγέθη donuts, κάνοντας και μια μικρότερη τρύπα στη μέση.
Μαζεύουμε όλα τα κομματάκια ζύμης που περίσσεψαν και το βάζουμε ξανά στη ζύμη και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε donuts μέχρι να τελειώσει.
Αφήνουμε σκεπασμένα τα donuts στο ταψί για 30′ πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Προσοχή, τα ντόνατς στο ταψί πρέπει να έχουν κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά. Όταν ροδίσουν ελαφρά, είναι έτοιμα!
Για το γλάσο σοκολάτας λιώνουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, περιχύνουμε τα donuts με το γλάσο σοκολάτας και διακοσμούμε με χρωματιστή τρούφα!
Καλή επιτυχία!
Δες εδώ: Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστές σπιτικές κρέπες.