Skip to Main Content

3 ερωτικές γλυκιές συνταγές για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα 3 φανταστικά ερωτικά γλυκά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι σίγουρα τα παρακάτω! Διάλεξε και φτιάξε την ιδανική συνταγή για να γλυκάνεις και να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου!

Δες εδώ: Αυτή είναι η ιδανική τούρτα για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το απόλυτο Red Velvet Cake του Άκη

Το πιο νόστιμο κέικ του Άκη Πετρετζίκη με κόκκινο παντεσπάνι και βελούδινη κρέμα. Ιδανικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

ΥΛΙΚΑ:

Για το κέικ

  • 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για το frosting τυριού

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. (Όχι περισσότερο γιατί θα χαθεί το κόκκινο χρώμα).
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις απορροφηθεί το ένα αυγό προσθέτουμε το επόμενο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα ταψί 30×40 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε.
  • Βάζουμε στο ταψί το μείγμα μας και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το frosting τυριού

  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Όταν ασπρίσει η κρέμα, την αφαιρούμε από το μίξερ και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Όταν είναι έτοιμο το μοιράζουμε σε δύο μικρά μπολ.
  • Βάζουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα κόκκινο μείγμα.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας πιατέλας σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
  • Παίρνουμε ένα πιάτο και το βάζουμε στη άκρη πάνω στο παντεσπάνι (ιδανικά το πιάτο φτάνει μέχρι τη μέση, περίπου 18 εκ).
  • Κόβουμε το παντεσπανι γύρω από το πιάτο έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Το τρίτο παντεσπάνι γίνεται από δύο μισά κομμάτια όπου θα τα ενώσουμε για να κάνουμε ένα στρογγυλό.
  • Στο τέλος θα έχουμε τρία στρογγυλά παντεσπάνια. (Τα κομμάτια που θα περισσέψουν δεν τα πετάμε)
  • Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα μας, βάζουμε το λίγο από το frosting και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  • Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε σε όλη την τούρτα το υπόλοιπο frosting.
  • Μεταφέρουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να κρυώσει και να ”σφίξει”.
  • Όταν η τούρτα μας έχει παγώσει απλώνουμε τη λευκή βουτυρόκρεμα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε τρία σημεία στη βάση της.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε με ένα κουτάλι την κόκκινη βουτυρόκρεμα και τη βάζουμε σε τρία σημεία, πιο ψηλά από τα άσπρα.
  • Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την τούρτα μας μέχρι να καλυφτεί τελείως..
  • Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια από το παντεσπάνι που είχαν περισσέψει και σερβίρουμε.

Δες εδώ: Valentine’s Day: Υπέροχες ιδέες για δώρα που θα εντυπωσιάσουν

MINI CHEESECAKES Σοκολατένια

Μια γλυκιά και θρεπτική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου.

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας τύπου Oreo
  • 45 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 280 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, καλά χτυπημένα
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. φλέικς σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Για τις βάσεις: Βάζω τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ καλά. Μοιράζω το μείγμα σε 12 θήκες για μάφινς και πιέζω με ένα κουτάλι για να γίνουν συμπαγής και ισόπαχες.
  • Για τα cheesecakes: Προθερμαίνω το φούρνο στους 140°C στις αντιστάσεις. Λιώνω την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτω την μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
  • Βάζω στην κουζινομηχανή το τυρί κρέμα και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την ζάχαρη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την βανίλια και το αλάτι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω το μείγμα σοκολάτας και τα αυγά και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Μοιράζω το μείγμα στις βάσεις και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν, τα ξεφορμάρω και τα μεταφέρω στο ψυγείο για 4 ώρες
  • Λιώνω λίγη κουβερτούρα και διακοσμώ με μικρές γραμμές. Σκορπίζω λίγες φλοίδες σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

Cupcakes αγάπης

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 κουτ. της σούπας κακάο
  • 1 κουτ. της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • 3/4 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Για το Frosting: 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι μπουκίτσες σοκολάτας
  • 3 κουτ. της σούπας λιωμένο κακάο
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς C και βουτυρώνεις πολύ ελαφρά τις φόρμες κέικ.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τα υγρά στοιχεία και τα ενώνεις.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις τα αβγά, το ελαιόλαδο, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια.
  • Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα και ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις το νερό ανακατεύοντας.
  • Γεμίζεις τις φόρμες cupcake μέχρι τη μέση και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18-22 λεπτά.
  • Τα αφαιρείς από το φούρνο και τα αφήνεις για 5 λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα υλικά του frosting ένα-ένα και τα ενώνεις.
  • Μεταφέρεις το τελικό μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και απλώνεις από πάνω το frosting.

Δες εδώ: Πουτίγκα σοκολάτας

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!