Πολύ γρήγορο, εύκολο και εντυπωσιακό γλύκισμα να προσφέρουμε όταν ξαφνικά έρθουν φίλοι στο σπίτι. Κάθε ένας μπορεί να κόψει εύκολα και να απολαύσει από ένα κλαδί του δέντρου.
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ.
- 170 γρ. πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλ. Grand Marnier
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο (για επάλειψη)
Εκτέλεση:
-
Βάζω το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
-
Κόβω ένα τρίγωνο σε σχήμα δέντρου και τον κορμό στο κάτω μέρος.
-
Απομακρύνω το φύλλο που περισσεύει.
-
Απλώνω σε όλη την επιφάνεια την πραλίνα.
-
Πασπαλίζω το ψιλοκομμένο φουντούκι από πάνω και ραντίζω διάσπαρτα το Grand Marnier.
-
Καλύπτω από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω να κολλήσει στο κάτω φύλλο περιμετρικά και στην γέμιση ώστε να διαγράφεται το σχήμα του δέντρου.
-
Παίρνοντας σαν οδηγό το κάτω σχήμα κόβω και το δεύτερο όμοια.
-
Κόβω οριζόντιες λωρίδες από το κέντρο του τριγώνου προς τα έξω αφήνοντας στη μέση ένα νοητό κορμό σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κλαδιά του δέντρου.
-
Στριφογυρίζω το κάθε κλαδί και αλείφω όλη τη σφολιάτα με ένα χτυπημένο ελαφρά αυγό.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, μόλις ροδίσει το φύλλο είναι έτοιμο.
- Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω.
Η συνταγή είναι από τη σελίδα www.paxxi.gr