Σπιτική, πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα που θα απολαύσετε με τη λαγάνα ή φρέσκο ζεστό ψωμάκι σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής.
Δείτε ακόμα => Παραδοσιακή λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας!
ΥΛΙΚΑ:
– 250 γρ. ψίχα που έχετε μουλιάσει στραγγίξει και στεγνώσει από μια φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
– 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ταραμά λευκό
– χυμό από 2 λεμόνια
– 1/2 κρεμμύδι
– 500 ml λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το ψωμί στο μούλτι. Προσθέτουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι.
Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν.
Πολύ αργά (σταγόνα -σταγόνα) και με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.
Καλή επιτυχία!
Δείτε ακόμα => Χταπόδι κρασάτο!