Μια συνταγή που αγαπάνε τα παιδιά του κόσμου, μικρά και μεγάλα! Η μερέντα είναι το αγαπημένο σνακ όλων! Δοκιμάστε την κλασική εκδοχή. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο!
ΥΛΙΚΑ:
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
– 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
– 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
– 4 κουτ. της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
– 1 κούπα τριμμένα φουντούκια (πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε βαζάκια. Μόλις κρυώσει βάζουμε τη μερέντα στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμη.
MINIMALISTA ΤΙPS:
> Βγάλτε την από το ψυγείο μισή ώρα πριν την καταναλώσετε ή περάστε την ελάχιστα από το φούρνο μικροκυμάτων για να ξαναβρεί τη βελούδινη υφή και τα αρώματά της.
> Εκτός από το ψωμί μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν γέμιση σε τούρτες και κρουασάν βουτύρου ή σαν επικάλυψη σε κέικ και μάφινς.
Καλή επιτυχία!