Φτιάξτε το αγαπημένο σας συνοδευτικό ψωμί με σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και η γεύση του θα σας ξετρελάνει όπως εμένα!
Δες εδώ => Ψωμί καλαμποκιού με μυζήθρα.
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
-1 μεγάλη μπαγκέτα
– 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
– 3 κ.σ. βούτυρο με σκόρδο, σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
– αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ αναμείξτε το βούτυρο με σκόρδο με το βασιλικό και αλατοπιπερώστε. Κόψτε την μπακέτα, ξεκινώντας από την άκρη κόψτε την ολόκληρη σε μέτριες φέτες, ενωμένες μεταξύ τους. Καλύψτε την μπαγκέτα με το μείγμα βουτύρου-βασιλικού και τοποθετήστε τα κομμάτια μοτσαρέλας ανάμεσα στις φέτες. Πασπαλίστε λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στην κορυφή της μπαγκέτας, τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο και βάλτε την σε ένα ταψί. Αφού έχετε προθερμάνει τον φούρνο στους 200C, ψήστε την για 10-15 λεπτά, μέχρι το ψωμί να γίνει ελαφρώς τραγανό και το τυρί να λιώσει. Για το σερβίρισμα προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και θυμάρι.
Καλή επιτυχία!