Τρυφερό λεμονάτο χοιρινό με απίστευτη γεύση. Πολύ εύκολη συνταγή, που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια με όμορφες αναμνήσεις από Κυριακάτικα τραπέζια!
Δες εδώ => Κλέφτικο ή εξοχικό χοιρινό στη λαδόκολλα.
ΥΛΙΚΑ:
– 1 κιλό κρέας χοιρινό
– Μανιτάρια σε κονσέρβα ή φρέσκα
– 3 καρότα κομμένα
– 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 2 λεμόνια
– 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
– 1 ποτήρι λευκό κρασί
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβετε το κρέας σε κύβους και το σιγοβράζετε μόνο του στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά προσθέστε λίγο λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, και τα μανιτάρια. Σοτάρετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέστε νερό και αφήστε το να βράσει. Όταν είναι έτοιμο το κρέας προσθέστε το κορν φλάουρ και το χυμό από τα δυο λεμόνια, ανακατέψτε καλά και σβήστε τη φωτιά. Μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι, πουρέ ή ό,τι άλλο προτιμάτε!
Καλή επιτυχία!
Δες εδώ => Χοιρινό με μανιτάρια και κασέρι στο πήλινο.