Μια συνταγή που μου έδωσε η φίλη μου η Καρολίνα! Πρόκειται για την παραδοσιακή πεντανόστιμη και ζουμερή καρυδόπιτα που φτιάχνει η μαμά της και μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Τα μυστικά στα υλικά την κάνουν τόσο πετυχημένη!
ΥΛΙΚΑ (Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας):
– 14 αυγά
– 14 κουτ.τριμ. φρυγανιά
– 13 κουταλιές ζάχαρη
– 14 κουτ.τριμμένο καρύδι
– 1κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κουτ.γλ. κανέλα
– 1 κουτ.γλ. γαρίφαλο
– 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
– 1-1/2 φλιτζάνι νερό
– 1 ξύλο κανέλας
– λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
– λίγο κονιάκ
– φλούδα και λίγο χυμό πορτοκαλιού
– 2 κουτ. μέλι
– 2 φλιτζ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και έπειτα τους ρίχνουμε στην μαρέγκα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και έπειτα ρίχνουμε στον μπολ τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Το ρίχνουμε στο ταψί και το ψήνουμε για 30′ περίπου, προσέχοντας όμως να μη παραψηθεί. Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε με κουτάλα το καυτό σιρόπι. Έπειτα κόβουμε σε διαγώνια κομμάτια, ρίχνουμε έξτρα τριμμένο καρύδι από πάνω και καρφιτσώνουμε σε κάθε κομμάτι και ένα γαρύφαλλο. Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι!
Καλή επιτυχία!
Δες εδώ => Ραβανί με φιστίκι Αιγίνης!
Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!