Skip to Main Content

Σπιτική μαρμελάδα σταφύλι με αμύγδαλα

Μια αρωματική μαρμελάδα με τα φρούτα της εποχής, εύκολη στην παρασκευή της, που θα την απολαύσετε με καφέ, πάνω στο γιαούρτι, σε μπισκότα, κέικ και άλλες γλυκές δημιουργίες! Συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ:

– 2,5 κιλά ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια
– 150γρ. αμύγδαλα φιλέ
– 180γρ. στέβια
– 50ml ξύδι λευκό (balsamico)
– 20γρ. τζίντζερ καθαρισμένο σε ψιλές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μπλέντερ το 1 κιλό ρώγες σουλτανίνα και στραγγίζουμε σε ψιλή σίτα για να βγάλει το μίγμα όλο το χυμό του. Προσθέτουμε τη στέβια και στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 2-3 ώρες. Βράζουμε στη συνέχεια για 40′ σε χαμηλή φωτιά.
Κρυώνουμε και μοιράζουμε σε βάζα. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Minimalista Tip: Οι μαρμελάδες με λίγη ή καθόλου ζάχαρη δεν μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό εκτός ψυγείου.
Καλή επιτυχία!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!