Μια απλή συνταγή με μια υπέροχη σάλτσα που αναδεικνύει μια απλή μπριζόλα σε ένα λαχταριστό πιάτο!
ΥΛΙΚΑ:
– 1,5 κιλό μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα (4τμχ.)
– 800γρ. πατάτες baby βρασμένες
– 60ml ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή
– λεμόνια για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα μουστάρδας
– 100γρ. μουστάρδα
– 1κ.γλ. μέλι
– 60ml χυμό πορτοκάλι
– 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες.
Πιέζουμε λίγο τις πατάτες με τα δάχτυλά μας για να ραγίσουν χωρίς όμως να διαλυθούν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μουστάρδας.
Παίρνουμε μ’ ένα πινέλο μέρος αυτού του μείγματος και αλείφουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες.
Βάζουμε σε ταψί τις πατάτες και τις ψήνουμε στο grill του φούρνου για 10′ περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια στο ίδιο ταψί βάζουμε τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες καλύπτοντας τες πολύ καλά και ψήνουμε για 5′ από κάθε πλευρά ή και παραπάνω,ανάλογα με το ψήσιμο που μας αρέσει.
Σερβίρουμε με την υπόλοιπη μουστάρδα.
Καλή επιτυχία!
Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!