Skip to Main Content

Δίπατο κέικ με μήλα

Τα φρέσκα αρωματικά μήλα της εποχής δίνουν μια φθινοπωρινή νότα σε ένα εντυπωσιακό διώροφο κέικ-τούρτα. Ένα γλυκό πλούσιο σε γεύση και τέλειο σε εμφάνιση, ιδανικό για τον απογευματινό μας καφέ!

Δες εδώ=> Το πιο νόστιμο cheesecake είναι σίγουρα αυτό!

ΥΛΙΚΑ (Για 8-10 άτομα)

Για το κέικ
– 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ
– 300γρ. ζάχαρη
– 200γρ. βούτυρο μαλακό
– 4 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
– 3 κ.σ. φρέσκο γάλα

Για τη γέμιση
– 3 μήλα καθαρισμένα&κομμένα σε λεπτές φέτες
– 3 κ.σ. βούτυρο
– 1 κ.σ. κανέλα + λίγη για γαρνίρισμα
– 100γρ. καρύδια, σπασμένα
– 100ml σιρόπι καραμέλας

Δες εδώ => Λαχταριστό κέικ με τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε καλά δύο αντικολλητικές φόρμες διαμέτρου 20εκ. σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ μέχρι να αποκτήσουν μια μαλακή υφή. Μοιράζουμε το μείγμα στις 2 φόρμες και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 25-30′ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την κανέλα και σοτάρουμε τα μήλα για 4-5′. Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας και τα καρύδια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο. Την απλώνουμε στο ένα κέικ, κρατώντας λίγη για το γαρνίρισμα. Μετά από 3-4′ ακουμπάμε το δεύτερο κέικ από πάνω με προσοχή. Πασπαλίζουμε με την κανέλα όλη την επιφάνεια του κέικ και γαρνίρουμε με τη γέμιση που κρατήσαμε.
TIP: Για το γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε έτσι τα κομμάτια από τα μήλα ώστε να σχηματίσουμε στο κέντρο ένα τριαντάφυλλο!
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ=> Συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο Μιλφέιγ με Πτι-μπερ

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!