Τα πιο ωραία σοκολατάκια με βελούδινη, πυκνή υφή και λαχταριστή γεύση σοκολάτας-κάστανου! Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
– 1 κιλό κάστανα
– 500γρ. καρυδόψιχα
– 1/4 φλ.τσαγιού νερό
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1 πακέτο σοκολάτα κουβερτούρα
– 2 πρέζες βανίλιας
– λίγο ανθόνερο
– τρούφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τα κάστανα, βράζοντάς τα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό. Έπειτα, τα καθαρίζουμε και τα θρυμματίζουμε. Χοντροκόβουμε την καρυδόψιχα σε μούλτι. Sth Στη συνέχεια φτιάχνουμε σιρόπι σε κατσαρολάκι, σιγοβράζοντας για 10′ περίπου το νερό με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και με λίγο ανθόνερο και ανακατεύουμε συνεχώς.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το έτοιμο σιρόπι, τα κάστανα και τα καρύδια, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει και να γίνει αρκετά σφιχτό το μείγμα.
Έπειτα το αφήνουμε για πολύ λίγο να χλιάνει και πλάθοντας μπαλάκια τα κυλάμε σε πιατέλα που έχουμε απλώσει τρούφα σοκολάτας. Τα έτοιμα τρουφάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα σκεπάζουμε σε πιατέλα ώστε να διατηρηθούν αρκετό καιρό.
Καλή επιτυχία!