Skip to Main Content

Η παραδοσιακή κολοκυθόπιτα

Η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη πίτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Μια συνταγή με απίθανη γεύση με μυρωδάτα υλικά που όλοι αγαπήσαμε!

ΥΛΙΚΑ:

– 500 γρ. ψίχα από πορτοκαλί κολοκύθα
– 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 150 ml. χυμό πορτοκαλιού
– 120 ml. ελαιόλαδο
– 60 ml. κονιάκ
– 120 γρ. ζάχαρη
– 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
– 1 κ.γ. κανέλα
– 1 κ.γ. τζίντζερ
– ¼ κ.γ. γαρύφαλο
– 1 βανίλια
– 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε την κολοκύθα και την βάζουμε μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα και να την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°Κελσίου με αντιστάσεις.
Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια με τη βοήθεια ενός τρίφτη, τρίβοντας το από την πιο ψιλή πλευρά. Στην συνέχεια στύβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν πρέπει να μας ανησυχεί αν θα είναι κάπως σφιχτό.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ.
Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά χαμηλώνοντας την θερμοκρασία στους 180°C. Καλό είναι να δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι την πίτα. Αν βγει καθαρό τότε το βγάζουμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε προσθέτοντας άχνη.
Καλή επιτυχία!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!