Μια συνταγή για διώροφη τούρτα παγωτό που μου την έδωσε η φίλη μου η Κατερίνα. Είναι πεντανόστιμη και εύκολη! Ιδανική για τα γενέθλια των παιδιών μας!
Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα!
ΥΛΙΚΑ:
Για τον πρώτο όροφο:
– 300γρ. κρέμα γάλακτος
– 250γρ. μερέντα
– 1 πακέτο μπισκότα μπτι μπερ
– λίγο κρύο γάλα
– λίγο κονιάκ
Για το παγωτό:
– 1 ερμόλ
– 1 ζαχαρούχο γάλα
-3/4 εβαπορέ
– 1 βανίλια
Για την γεύση της τούρτας:
Μπορείτε να βάλετε είτε 3 συσκευασίες κίντερ μπουένο, ή μπισκότα βανίλια, ή φράουλα ή σοκολάτα ή ό,τι άλλο θέλετε εσείς!
Γκαναζ σοκολάτας:
– 200γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας
– λίγο εβαπορέ ή λίγη κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά χρειαζόμαστε ένα στρογγυλό τσέρκι που ρυθμίζουμε εμείς τις διαστάσεις.
Αντί για παντεσπάνι η Κατερίνα βάζει στην βάσει συνταγή για μωσαϊκό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά, για να αφρατέψει λίγο, ρίχνουμε την μερέντα και ανακατεύουμε. Παράλληλα περνάμε τα μπισκότα από το γάλα στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο κονιάκ, και τα σπάμε μέσα στην κρέμα γάλακτος με τη μερέντα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τη στρώνουμε στο τσέρκι.
Βάζουμε στην κατάψυξη, και αφήνουμε περίπου κανένα τρίωρο.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για το παγωτό τα έχουμε βάλει από πριν στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Χτυπάμε την ερμόλ για 6 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο χτυπώντας για 1′ ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το εβαπορέ και την βανίλια χτυπώντας για 1′ ακόμα.
Αναλόγως τι γεύση θέλουμε να κάνουμε βάζουμε και στο μούλτι. Η Κατερίνα έκανε τον έναν όροφο με γεύση κίντερ μπουένο και τον άλλο όροφο με μπισκότα ορέο φράουλα.Στρώνουμε και τον δεύτερο όροφο και βάζουμε κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει. Μπορούμε να κάνουμε την μια μέρα την τούρτα, να την αφήσουμε στην κατάψυξη, και να κάνουμε την γκανάζ την άλλη μέρα.
Για την γκανάζ σοκολάτας λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε λίγο εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος. Μόλις είναι έτοιμη, και αφού κρυώσει λίγο (να είναι χλιαρή), την στρώνουμε πάνω από την τούρτα και κάνουμε ό,τι διακόσμηση θέλουμε! Στις φωτογραφίες μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες!
Καλή επιτυχία!
Αν θέλεις μπορείς και εσύ να μας στείλεις την δική σου αγαπημένη συνταγή, είτε αλμυρή, είτε γλυκιά και εμείς να την ανεβάσουμε στη σελίδα!