Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των γλυκών!
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 20-24 κομμάτια)
Μπισκότο
– 3 κούπες ινδοκάρυδο
– 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
– 4 ασπράδια αυγών
– 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
– 5 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
– 100 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Γέμιση
– 250γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
– 1 + 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το μπισκότο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μπισκότο και στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και απλώνουμε επάνω το μείγμα, φτιάχνοντας ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ενιαίο κομμάτι με πάχος περίπου 1εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30′. Όταν βγει από τον φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση.
Για τη γέμιση: Βάζουμε τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε. Αλείφουμε το ένα μπισκότο με την κρέμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με το άλλο.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Καλή επιτυχία!