Skip to Main Content

Πράσινη σαλάτα με γαλοπούλα και ξηρούς καρπούς

Μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή. Ιδανική συνταγή για ένα ελαφρύ, θρεπτικό και βραδινό γεύμα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ

– 1 στήθος γαλοπούλας, χωρίς πέτσα, σε λωρίδες
– 1 κ.σ. έτοιμο μείγμα μπαχαρικών ειδικό για κοτόπουλο
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. κουκουνάρι
– 1 κ.σ. καρύδια καβουρδισμένα
– 300γρ. ρόκα baby
– 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Για το dressing:
– ξύσμα & χυμό από ένα πορτοκάλι
– 1 κ.γ. μουστάρδα απλή
– 1 κ.γ. μέλι πολύ ρευστό
– 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις λωρίδες της γαλοπούλας, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λωρίδες της γαλοπούλας, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε, όταν είναι έτοιμες, σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε την ρόκα και τα ντοματίνια, αλατίζουμε ελαφρά, περιχύνουμε με το μισό dressing, και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ακουμπάμε από πάνω τις λωρίδες της γαλοπούλας, περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!