Μια καταπληκτική συνταγή με υπέροχη τραγανή τάρτα, βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας, με φρέσκιες φράουλες και φιστίκια Αιγίνης, που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις!
ΥΛΙΚΑ:
(για μία τάρτα διαμέτρου 24εκ.)
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
– 200γρ. μαλακό αλεύρι
– 50γρ. ζάχαρη
– 120γρ. ανάλατο βούτυρο
– 50γρ. αυγό
– ξύσμα από 1/2 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
– 500ml γάλα πλήρες
– 90γρ. ζάχαρη
– 150γρ. κρόκο αυγού
– 40γρ. μαλακό αλεύρι
– 40γρ. κορν φλάουρ
– 500γρ. φρέσκες φράουλες
– 100ml. νερό
– 50γρ. ζάχαρη
– φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστά. Τοποθετούμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Ψήνουμε τη ζύμη ώσπου να ροδίσει, και πριν την γεμίσουμε, την αφήνουμε πρώτα να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση & τη διακόσμηση: Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αναδευτήρα τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το γάλα στο μπολ ανακατεύοντας καλά ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο ξανά στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη, ώσπου η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και χύνουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου να διαλυθεί η σοκολάτα. Όταν κρυώσει καλά η κρέμα, γεμίζουμε την τάρτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα. Κόβουμε τις φράουλες και τις διακοσμούμε στην τάρτα και πασπαλίζουμε με το φιστίκι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει και να πήξει λίγο. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα καλοκαιρινά φρούτα!
Καλή επιτυχία!