Μια εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη καρυδόπιτα! Πρόσθεσε λίγο παγωτό από πάνω και θα έχεις το τέλειο γλυκό!
ΥΛΙΚΑ:
– 1φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
– 3 αυγά χτυπημένα
– 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 1 κ.γλ. κανέλα
– λίγο γαρύφαλλο
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
– 1,5 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
– 1,5 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Για το σιρόπι:
– 2 φλιτζ. ζάχαρη
– 2 φλιτζ. νερό
– λίγες σταγόνες κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου. Προσθέτουμε την βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα. Σιροπιάζουμε και την σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή παγωτό.
Καλή επιτυχία!