Ένα λατρεμένο γλυκό, ιδανικό και για τη νηστεία της Σαρακοστής! Τι κι αν είναι εποχή εγκράτειας, περισυλλογής και αποχής από πολλές τροφές; Όλοι δικαιούμαστε να απολαύσουμε ένα γλυκάκι, ειδικά αν είναι και εύκολο, εν μέσω νηστείας!
ΥΛΙΚΑ:
Για την πρώτη ζύμη
– 130ml γάλα σόγιας χλιαρό
– 130ml ηλιέλαιο
– 2 αυγά
– 1κ.γλ. ξερή μαγιά
– 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για τη δεύτερη ζύμη:
– 130ml γάλα σόγιας χλιαρό
– 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 130ml ηλιέλαιο
– 2 αυγά
– 1κ.γλ. ξερή μαγιά
– 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 3γρ. κανέλα σκόνη
– 3γρ. γαρύφαλλο σκόνη
– 60γρ. κακάο σκόνη
Για το σιρόπι τριαντάφυλλο
– 100γρ.γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
– 30ml ροδόνερο
– 275ml νερό
– 225γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα ετοιμάζουμε τις ζύμες. Για την καθεμία χωριστά χτυπάμε τα υλικά τους όλα μαζί και προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι σιγά-σιγά. Φτιάχνουμε μπαστούνια πάχους περίπου 2,5εκ. με τη ζύμη κακάο. Ανοίγουμε τη λευκή ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Τυλίγουμε τα μπαστούνια κακάο με τη λευκή ζύμη για μόνο μία περιστροφή. Κόβουμε τα μπαστούνια σε φέτες 1 εκ. και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30′ και αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι, τα βράζουμε για 10′ και στραγγίζουμε. Μόλις τα ροξάκια κρυώσουν τα σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Καλή επιτυχία!
Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!