Skip to Main Content

Εύκολο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι

Ακολουθήστε τη συνταγή  βήμα βήμα, για τα πιο αφράτα Πασχαλινά τσουρέκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ:

– 600γρ. αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο
– 150γρ. βούτυρο
– 150γρ. ζάχαρη
– 15γρ. ξηρή μαγιά
– 150γρ. γάλα
– 3 αυγά
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– λίγο αλάτι
– 1 κτ. γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
–  αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το 1/4 του αλευριού σε μια λεκάνη κι ανοίγουμε λακούβα στην οποία βάζουμε τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό γάλα. Δουλεύουμε ώστε να γίνει αραιή ζύμη, την οποία βάζουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 από τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και τα μυρωδικά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά για να μαλακώσουν και να γίνει ένα χλιαρό μείγμα, και μετά το ρίχνουμε στη ζύμη που έχει φουσκώσει. Ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με πετσέτες για να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο κοντά σε ζεστό σημείο, για περίπου 45 λεπτά. Όταν φουσκώσει πλάθουμε μικρά τσουρεκάκια διαφόρων σχημάτων, τα βάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα χτυπάμε σε μπολ ένα αυγό με νερό και ζάχαρη και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 15 λεπτά και τα τα ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς Κελσίου. Αφού ψηθούν τα τσουρέκια, μπορούμε να τα αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο όσο είναι ζεστά για να διατηρηθούν μαλακά. Μόλις κρυώσουν καλά τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να παραμείνουν μαλακά.
Καλή επιτυχία!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!