Κάνετε το επιδόρπιο σας αξέχαστο με μία μοναδική συνταγή πουτίγκα σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ:
– 4 κρουασάν σοκολάτας
– 300ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
– 150ml γάλα πλήρες
– 100γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
– 3 κρόκους αβγών
– 2 κ. σούπας ζάχαρη ψιλή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Κόβετε κάθε κρουασάν σοκολάτας σε 3 κομμάτια και τα ακουμπάτε σε ένα ταψί με τη μία κομμένη πλευρά προς τα κάτω, να χωράνε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις κάψει, χωρίς να πάρει βράση το μίγμα, το κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει εντελώς (αν χρειαστεί βάζετε ξανά το κατσαρολάκι σε πολύ σιγανή φωτιά για λίγο). Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγη – λίγη τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μια κρέμα. Περιχύνετε με την κρέμα που ετοιμάσατε τα κρουασάν στο ταψί φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Αφήνετε για 10′ να τραβήξουν τα κρουασάν την κρέμα και ψήνετε για περίπου 30- 40 λεπτά μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί. Αφήνετε να κρυώσει στον πάγκο και έπειτα σερβίρετε κουταλιές από πουτίγκα πασπαλίζοντας με άχνη ή σερβίρετε με παγωτό βανίλια και γλυκό του κουταλιού. Ιδανικά σερβίρεται χλιαρή!
Καλή επιτυχία!