Ένα από τα πιό δημοφιλή πιάτα της Ελλάδας είναι ο μουσακάς! Αυτό το ακαταμάχητο φαγητό είναι λίγο μπελαλίδικο, παρ’ όλα αυτά έχει διάφορες εκδοχές, που κάθε νοικοκυρά μπορεί να πειραματιστεί και να φτιάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον χρόνο που διαθέτει! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πιο light διότι δεν περιέχει πατάτες άρα είναι και πιο εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της!
ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί μπεσαμέλ
1 1/2 λίτρο γάλα
2 κιλά μελιτζάνες χοντρές
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φακελάκι σάλτσα μπολονέζ Knorr
λίγο βούτυρο
400γρ. τυρί τριμμένο
λάδι για το τηγάνισμα
3 κουτ.σούπας φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις αλατίζετε και αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα. Τις στίβετε, ξεπλένετε καλά και στραγγίζετε πολύ καλά. Τις τηγανίζετε σε ζεστό λάδι και στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζετε τον κιμά με την σάλτσα Μπολονέζ Knorr σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Αλείφετε με λάδι ένα ευρύχωρο ταψάκι, ραντίζετε την τριμμένη φρυγανιά και στρώνετε τις μισές μελιτζάνες . Ακολουθούν ο κιμάς και οι υπόλοιπες μελιτζάνες. Σκεπάζετε με μπεσαμέλ. Ραντίζετε με τριμμένο τυρί και λιωμένο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45′.
Καλή επιτυχία!