Λαχταριστή συνταγή,τρώγεται όλες τις εποχές, ιδιαίτερη πρόταση για τη Σαρακοστή! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και, ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους λάτρεις του ψαριού, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Δείτε ακόμα => Γλώσσα φιλέτο με λεμονάτη σάλτσα και μαϊντανό.
ΥΛΙΚΑ:
– 1 ματσάκι σέλινο
– 8 μέτριες πατάτες
– 4 καρότα
– 10 κρεμμυδάκια χλωρά
– 6 ξερά κρεμμύδια
– 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
– αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Το σέλινο ψιλοκομμένο, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τα καρότα και τα χλωρά κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο στον τρίφτη και τα αλατίζουμε. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά κομμένα λαχανικά. Τοποθετούμε τα ψάρια από πάνω και πάνω τους βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις, έως ότου ροδίσει και μείνει με το λάδι του.
Καλή επιτυχία!
Δείτε ακόμα => Τηγανιτός μπακαλιάρος με κουρκούτι & σκορδαλιά παντζαριού.