Skip to Main Content

Κορμός Χριστουγεννιάτικος

Εντυπωσιακό γλυκό, ιδανικό για τις μέρες των εορτών. Δοκιμάστε το και θα σας μείνει αξέχαστο!

Δες εδώ => Η πιο νόστιμη Χριστουγεννιάτικη τούρτα!

ΥΛΙΚΑ για 10-12 άτομα

Για το παντεσπάνι
– 6 αυγά
–  125γρ. ζάχαρη
– 125γρ. αλεύρι
Για την κρέμα
– 500ml κρέμα γάλακτος
– 2 κουτ. σούπας κακάο
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
– αμύγδαλα (αποφλοιωμένα και καβουρδισμένα
Για την επικάλυψη
– 125γρ. κουβερτούρα
– 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
– 2 κουτ. σούπας κονιάκ
– 1 κουτ. σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζετε πρώτα το παντεσπάνι: σπάτε τα αυγά και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με 1-2 κουταλιές ζάχαρη. Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι στο μείγμα των κρόκων και στη συνέχεια προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Στρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το ψήνετε στους 220 βαθμούς για 10′ περίπου.
Όταν βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο, το ξεφορμάρετε πάνω σε πετσέτα, αφαιρείτε το χαρτί και το τυλίγετε με την πετσέτα σε ρολό. Το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί μαζί με την άχνη και το κακάο. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε.
Απλώνετε το παντεσπάνι σε καθαρό πάγκο. Βάζετε την σαντιγί πάνω του και την απλώνετε με σπάτουλα, έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του. Τυλίγετε ξανά το παντεσπάνι σε ρολό.
Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και το κονιάκ. Απλώνετε το μείγμα της κουβερτούρας πάνω από το ρολό και με ένα πιρούνι κάνετε γραμμές που να μοιάζουν με τα “νερά” του ξύλου.
Τοποθετείτε τον κορμό στο ψυγείο για 4-5 ώρες και σερβίρετε!
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ => Τα μελομακάρονα της μαμάς!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!