Θυμίζουν μπουγάτσες! Είναι η τέλεια συνταγή για ένα απογευματινό γλυκό κέρασμα! Αυτά τα γαλακτομπούρεκα δεν σιροπιάζονται,έχουν γέμιση από κρέμα σιμιγδαλιού και σερβίρονται με άχνη και κανέλα!
Δες εδώ => Το ωραιότερο προφιτερόλ … αλλιώς!
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 10-12 ΡΟΛΑ):
– 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
– 200γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
– ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
– κανέλα για το σερβίρισμα
Για την κρέμα:
– 3+3/4 κούπας γάλα φρέσκο πλήρες(συνολικά 750γρ.)
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1 αυγό
– 1/3 κούπας (50γρ.) σιμιγδάλι ψιλό
– 60γρ. βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το βούτυρο και τη μισή ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα το αυγό με την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Όταν το γάλα κάψει (λίγο πριν αρχίσει να βράζει), παίρνουμε λίγο και το ανακατεύουμε με το μείγμα του αυγού. Όταν το γάλα βράσει και φουσκώσει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, τόσο ώστε να στέκεται ελαφρώς και να μην είναι καυτή όταν θα τυλίγουμε τα γαλακτομπούρεκα.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Παίρνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε επάνω του ένα δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο. Στο κέντρο και οριζοντίως του δεύτερου φύλλου βάζουμε μια καλή δόση κρέμας. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές των φύλλων δεξιά και αριστερά προς το κέντρο, έτσι ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση από τα πλαϊνά και να μη χυθεί. Στη συνέχεια ανασηκώνουμε τα φύλλα από την κάτω πλευρά και τα τυλίγουμε σε ρολό γύρω από τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Βάζουμε τα ρολά με προσοχή σε μια λαμαρίνα του φούρνου, τη οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα βουτυρώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30-35′ περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστά.
Καλή επιτυχία!
Δες εδώ => Η πιο νόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα!