Για να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη στην κουζίνα! Ιδέες, συμβουλές και έξυπνα μαγειρικά κόλπα της μαμάς για να πετυχαίνει πάντα η συνταγή!
>> Γευστικότερο Κοκκινιστό
Όταν μαγειρεύετε κοκκινιστό κρέας στην κατσαρόλα, κόψτε το σε μικρές μερίδες. Τα μικρότερα κομμάτια κρέατος απορροφούν περισσότερη σάλτσα και έτσι γίνονται νοστιμότερα. Για επιπρόσθετη νοστιμιά και πιο εκλεπτυσμένη γεύση, προσθέστε στη σάλτσα λίγη ξεραμένη πορτοκαλόφλουδα.
>> Το Μυστικό Της Σάλτσας
Η προσθήκη λίγου τριμμένου μήλου κάνει πιο ελαφριά οποιαδήποτε σάλτσα με κρεμμύδι.
>> Με Τι Ταιριάζουν Οι Ελιές
– Οι μαύρες και οι θρούμπες ταιριάζουν σε κόκκινες σάλτσες, κοτόπουλο, αρνί ή χοιρινό κατσαρόλας.
– Οι πράσινες τσακιστές ελιές με θαλασσινά.
– Οι μεγάλες πράσινες είναι απολαυστικότατες στα σουτζουκάκια και σε κάθε είδους κυνήγι.
– Οι ξιδάτες λατρεύουν τις σαλάτες.
>> Για Σάλτσα Στη Στιγμή
Ανακατέψτε καλά ένα γιαούρτι στραγγιστό (200g. 0-2% λιπαρά) με 2-3 κουταλάκια μουστάρδα και περιχύστε το ψητό κρέας, όπως π.χ. χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
>> Έπεσε πολύ πιπέρι;
Για να μειώσετε την καυτερή γεύση του φαγητού προσθέστε λίγη ζάχαρη ή λίγο χυμό λεμονιού.
>> Άλλη Γεύση Στα Μπιφτέκια
Προσθέστε κατά το ζύμωμα των μπιφτεκιών 4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες ανά μισό κιλό κιμά.
>> Κρατήστε Μακριά Τα Αβγά
Τα ωμά αβγά πρέπει να διατηρούνται μακριά από φαγητά με έντονες οσμές, διότι οι οσμές μπορεί να περάσουν στο εσωτερικό τους.
>> Και Δεν Φυτρώνουν Οι Πατάτες
Για να διατηρούνται καλύτερα οι πατάτες, βάλτε ανάμεσά τους 1-2 μήλα.
>> Βγάλτε Τες Από Το Ψυγείο
Για να απολαύσετε όλα τα αρώματά τους και τη γεύση της φράουλας, πρέπει να τις βγάζετε από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν τις φάτε.
>> Δεν Έχετε Σκεύος Μπεν Μαρί;
Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράζει, τοποθετήστε μέσα της ένα μικρότερο κατσαρολάκι και λιώστε σε αυτό οτιδήποτε απαιτεί μπεν μαρί.
>> Παγωτό …Έκπληξη!
Μεταμορφώστε γευστικά γλυκά και παγωτά προσθέτοντας κατά την παρασκευή τους μια κουταλιά αρωματισμένο ελαιόλαδο.
>> Και Για Οικονομία…
Η χύτρα ταχύτητας μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος μέχρι και 70% σε σχέση με τις κατσαρόλες.
>> Τσίλι ή Μπούκοβο;
Προτιμήστε μπούκοβο, την ελληνική εκδοχή του τσίλι! Το μπούκοβο παράγεται από τις μακριές, λεπτές και πολύ καυτερές πιπεριές της Β.Ελλάδας. Ταιριάζει στα περισσότερα μαγειρευτά φαγητά, ιδίως δε σε σούπες με ψάρια ή και θαλασσινά, στα οποία προσδίδει μια ιδιαίτερα καυτερή γεύση- οπότε προσοχή στην ποσότητα που θα βάλετε!
>> Τι Είναι Το “Ογκραντέν”;
Πρόκειται για τρόπο μαγειρέματος κατά τον οποίο επικαλύπτουμε αυτό που φτιάχνουμε με κάποια συνήθως λιπαρή ουσία, όπως π.χ. τυρί,βούτυρο, κομματάκια μπέικον, μπεσαμέλ, κρέμα γάλακτος και αβγό και το ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία ή στο γκριλ του φούρνου, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να κάνει κρούστα.
>> Τι είναι το “βαθύ τηγάνισμα”;
Είναι το τηγάνισμα σε βαθύ τηγάνι ή μετρίου μεγέθους κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει μπόλικο λάδι, έτσι ώστε τα τρόφιμα να “κολυμπούν” μέσα σε αυτό. Τα τρόφιμα τηγανίζονται συγχρόνως από όλες τις πλευρές χωρίς να χρειάζονται γύρισμα, κάνουν ομοιόμορφη κρούστα και ψήνονται ταχύτερα. Είναι ιδανικός τρόπος τηγανίσματος για πατάτες, κεφτέδες, κροκέτες, λαχανικά με κουρκούτι, λουκουμάδες κ.α.
>> Γλυκά Με Λιγότερες Θερμίδες
Το χαρουπάλευρο, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μπορεί να αντικαταστήσει σε όλες τις συνταγές ζαχαροπλαστικής το κακάο, μειώνοντας έτσι τα λιπαρά και τις προσλαμβανόμενες θερμίδες.
>> Ποιο Κολοκυθάκι Να Διαλέξω;
Τα μικρά ή μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια είναι καταλληλότερα για μαγείρεμα, ενώ τα μεγαλύτερα για γεμιστά.
Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!