Skip to Main Content

Ποια είναι τα φρέσκα λαχανικά της άνοιξης

Ο καιρός γλυκαίνει, οι μέρες μεγαλώνουν, η φύση πρασινίζει, η διάθεσή μας φοράει τα καλά της! Η άνοιξη είναι επιτέλους εδώ και μας ανοίγει την όρεξη για ζωή! Είναι πολλές οι χάρες αυτής της εποχής και πολλά τα καλά νέα για τη διατροφή μας. Η άνοιξη μας προσφέρει απλόχερα εξαιρετικές πρώτες ύλες που εμπνέουν τα πιο νόστιμα μαγειρέματα στην κουζίνα μας. Τα λαχανικά της άνοιξης τα έχουν όλα και διαφέρουν! Είναι φρέσκα και δροσερά, μυρωδάτα και γευστικά, θρεπτικά και απολύτως ευεργετικά για τον οργανισμό μας!
Πάρτε μια γεύση και λαχταριστές ιδέες για τα πιο νόστιμα εαρινά γεύματα!

Σπαράγγια

Μπορεί να τα βρίσκουμε όλο τον χρόνο, αλλά η άνοιξη είναι αναμφισβήτητα η εποχή τους και δικαίως από πολλούς θεωρούνται ο βασιλιάς των εαρινών λαχανικών. Με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και αποτελούν ιδανική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή. Επιπρόσθετα αποτελούν πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ανόργανων στοιχείων όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος, συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως στην ενίσχυση της καλής μας υγείας.
Minimalista Tip: Τα φρέσκα σπαράγγια έχουν σκληρές και σφιχτές κορυφές, ενώ μπορούμε να τα σπάσουμε πιο εύκολα λυγίζοντάς τα. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι 2 ημέρες, αλλά τοποθετούνται και στην κατάψυξη, μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Αγκινάρες

Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να απολαύσετε τις αγκινάρες στο έπακρο! Μπορεί το καθάρισμά τους να προκαλεί πονοκέφαλο, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, και σίγουρα δεν αποτελεί λόγο για να μην τις εντάξετε στο διαιτολόγιό σας! Ο τρόπος καθαρίσματος ποικίλει ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε συνταγής, αλλά το όφελός από την κατανάλωση τους είναι δεδομένο και πλούσιο σε κάθε περίπτωση. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες A & C, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών.

Αρακάς

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα λαχανικά, έτσι και με τον αρακά! Καλός ο παλιός, δηλαδή ο κατεψυγμένος, αλλά ο φρέσκος είναι αλλιώς! Και σε γεύση και σε θρεπτική αξία. Η άνοιξη λοιπόν είναι η εποχή που μπορούμε να τον αναζητήσουμε στα τελάρα της μαναβικής, κι όχι στα ψυγεία της κατάψυξης. Ο φρέσκος αρακάς πρέπει να καταναλώνεται άμεσα, λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή του. Πέρα από πολύ νόστιμος, είναι και πολύ υγιεινός. Χαμηλός σε λιπαρά, πλούσιος σε φυτικές ίνες, πηγή βιταμινών, ψευδαργύρου και αντιοξειδωτικών. Τέλος, αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και ιδανική επιλογή κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Σπανάκι

Το σπανάκι δεν χρειάζεται συστάσεις! Καταναλώνεται ωμό με σαλάτες, μαγειρεμένο σε διάφορες συνταγές, συχνάζει σε νόστιμες πίτες και μας ωφελεί με πολλούς τρόπους. Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αλλά και σε σίδηρο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο, διεκδικεί μια θέση στο τραπέζι μας κι έχουμε κάθε λόγο να το υποδεχτούμε.

Minimalista Tip: Ιδανικά πρέπει όλα τα λαχανικά να καταναλώνονται φρέσκα. An όμως αυτό για κάποιο λόγο δεν είναι εφικτό, προτιμήστε τα κατεψυγμένα έναντι των κονσερβοποιημένων, γιατί διατηρούν περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά.

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!