Εκλεκτές νοστιμιές με το φρεσκοψημένο κατσικάκι να μυρίζει … γιορτή! Στρώστε το τραπέζι, βάλτε το όμορφο χαμόγελο και απολαύστε με τους καλεσμένους σας αυτή την καταπληκτική συνταγή! Μύρισε… Πάσχα!
ΥΛΙΚΑ:
– 1,5 κιλό κατσικίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο
– 1200γρ. πατάτες baby, μέτρια βρασμένες
– 1 γιαουρτάκι πρόβειο 250γρ.
– 60ml αριάνι
– 80γρ. σπασμένη φέτα
– 30γρ. θυμάρι αποξηραμένο
– ξύσμα από 1 λεμόνι
– χυμός από 1 λεμόνι
– 250ml λευκό κρασί
– 1 κρεμμύδι ξερό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 30γρ. μουστάρδα πικάντικη
– 80ml ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για να ετοιμάσουμε το γαλοτύρι, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αριάνι και τα σπασμένα κομματάκια της φέτας. Από το μίγμα που θα ετοιμάσουμε βάζουμε σε ένα μπολ το 1/3, τη μουστάρδα, 10γρ.θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το κρέας πάνω στον πάγκο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, καθώς και το μισό ελαιόλαδο. Αλείφουμε με το μίγμα της μουστάρδας, τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε το κρέας με σπάγκο. Βάζουμε το ρολό σ’ ένα ταψί, κόβουμε στη μέση τις πατάτες, τις τοποθετούμε γύρω από το κρέας και τις αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρασί. Περιχύνουμε τις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο θυμάρι και το λάδι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1,5 ώρα. Τέλος, ανοίγουμε το ταψί και ροδίζουμε το κρέας για 10′ ακόμη, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Μόλις το κρέας κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με το γαλοτύρι στο πλάι και ψητές πατάτες.
Καλή επιτυχία!