Νόστιμο, γρήγορο και λαχταριστό ελαιόψωμο με σίγουρη επιτυχία! Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη πρόταση για τις ημέρες της νηστείας.
ΥΛΙΚΑ:
– 500γρ. αλεύρι
– 8γρ. ξερή μαγιά
– 10γρ. αλάτι
– 50γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια σε φέτες
– 50γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια σε φέτες
– χλιαρό νερό (όσο πάρει)
– 30ml ελαιόλαδο
– 6 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές, το ελαιόλαδο και τα φυλλαράκια της ρίγανης και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια πετσέτα για να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45′ στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καλή επιτυχία!