Skip to Main Content

Η πιο νόστιμη λευκή Χριστουγεννιάτικη τούρτα

Μια εύκολη συνταγή για μια εντυπωσιακή τούρτα που θα στολίσει το τραπέζι μας τώρα τα Χριστούγεννα!

ΥΛΙΚΑ:
– 1 κουτί κρέμα Έκα
– 2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
– 4 βανίλιες
– 250γρ. βιτάμ
– 3 κρόκοι αυγών
– 300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
– 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού λικέρ της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την κρέμα Έκα σε ένα μπολ με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη και τις 2 βανίλιες και χτυπάμε δυνατά. Αφού χτυπηθούν 4-5 λεπτά και γίνει η κρέμα αφράτη, τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βουτύρου: Στο μπολ βάζουμε το βιτάμ και χτυπάμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τους κρόκους και τις άλλες 2 βανίλιες, χτυπάμε, και προσθέτουμε λίγη – λίγη και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάμε για 2 λεπτά.
Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ σε γάλα και τα στρώνουμε σε πιατέλα. Τα ραντίζουμε με λικέρ. Στρώνουμε μια στρώση κρέμα βουτύρου. Πάνω της απλώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στο γάλα. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λικέρ και πάνω τους απλώνουμε μια λεπτή στρώση κρέμας βουτύρου. Στρώνουμε το πάνω μέρος και τα πλάγια της τούρτας τη μισή κρέμα Έκα. Με την άλλη μισή σχεδιάζουμε πάνω ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για στολίδια βάζουμε κερασάκια, μπισκοτάκια ή ότι άλλο θέλουμε!
Καλή επιτυχία!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!